25 01 Marja jpeg

 Op de jonge leeftijd van 57 jaar, heeft onze Marja afscheid moeten nemen van haar kinderen, kleinkinderen, familie en dansvrienden.

Ze heeft zo gestreden, haar ziekte te kunnen overleven, maar helaas lukte het haar niet.

Tot het laatst had ze nog hoop op beterschap.

Haar overlijden is een groot verlies, allereerst voor haar familie , maar ook voor onze club en de hele Country wereld om haar heen.

Dansen en muziek waren haar passie, er ging geen dag voorbij zonder dat.

Dansen, die ze zelf en samen met ander choreografen, schreef .

Dansen, die hoog in de top 10 kwamen.

Wij zijn erg blij, dat ze 17 jaar onze lerares was, een taak, die ze elke keer weer met plezier en geduld deed.

Afgelopen Maandag zijn de clubleden van de Hillbilly's bijeen geweest om samen een stukje verdriet te verwerken en hebben 1 minuut stilte in acht genomen. 

Wij wensen haar familie heel veel sterkte, ook al  vrienden, die ze om haar heen had.

Een groot gemis voor de gehele Country wereld.

Wij zullen Marja niet vergeten,rust zacht, lieve meid.

Bestuur Hillbilly's

 


Nieuwsbrief

Beste leden van de Hillbilly.s,

Met ingang van 12 October 2020 zijn wij verhuist naar de Kameleon, Veldzicht 20, 2543RT, Den Haag, waar wij een nieuwe start gaan maken.

Beste leden van de Hillbilly,s,

Vandaag is het 1 april, we zitten al bijna een hele maand zoveel mogelijk in huis.

Wat is er veel gebeurd in de afgelopen weken. Ik herinner mij dat in maart de eerste patiënten met het Corona-virus in het ziekenhuis waren opgenomen. Daarna heeft de ziekte zich razendsnel verspreid. We hebben gemerkt en om ons heen gezien wat het is om tussen hoop en vrees te leven. Dat was voor onze generatie min of meer iets uit het verleden.

En de situatie is nog steeds spannend: zullen er genoeg ic-bedden in de ziekenhuizen zijn? Kunnen de hulpverleners die daar dag en nacht bezig zijn het volhouden? Hoe gaat het met de eenzame ouderen en familieleden die in verpleeghuizen wonen en geen bezoek mogen ontvangen? En wat als je je zorgen maakt over de kinderen, over hun gezondheid of hun toekomst? Zullen wij er zelf zonder ziek te worden doorheen komen? Kortom, het is echt een nare tijd voor ons allemaal.

Gelukkig weten wij elkaar te vinden als je daar behoefte aan hebt. Via de mailen lukt zelfs om elkaar nog aan het lachen te krijgen hebben we gemerkt.

Het is natuurlijk heel jammer dat er bij V.C.S. geen activiteiten georganiseerd kunnen worden. De maatregelen die begin maart door de overheid werden afgekondigd, zijn gisteren tot en met 28 april verlengd. Voor ons betekent het, dat er in de komende weken nog geen countrydansen zullen zijn. Dat is heel ongezellig en vervelend, maar het beperken van direct contact met anderen lijkt in Nederland een hoopvol effect te hebben. Als alles achter de rug is prikken we gewoon nieuwe data om de schade in te halen.

Blijf optimistisch en sterk allemaal, laten we de moed erin houden en voor zover we er zelf iets aan kunnen doen: laten we proberen goed door deze crisis heen te komen!

Met hartelijke groeten vanuit het bestuur en een fijne avond allemaal,

23 Maart 2020           Verklaring Regering

Lieve Clubleden,

Jullie hebben vast allemaal, via de Media, vernomen, dat de Regering, per direct, alle

Bijeenkomsten verbiedt, zover bekend, tot 1 Juni.

Onder bijeenkomsten, vallen ook onze Club-avonden.

De lesavonden en helaas, ook het Zomerfeest van 23 Mei a.s., kunnen NIET doorgaan!

Een hard gelag, voor allemaal, maar gezondheid gaat nu voor alles!

Komen vast weer betere tijden, we hopen jullie dan allemaal, in goede gezondheid weer terug te zien.

Let goed op jezelf en op elkaar, blijf gezond!!

Samen komen we hier door heen!

Vriendelijke groeten

Bestuur Hill-Billy’

Hallo Allemaal kunnen jullie  mij vertellen wat je nu doet door de corona

Hoe voelen jullie je op het ogenblik, ik ben niet ziek maar wij missen jullie wel zoals de muziek van Jaap, het uitlessen van Marja en Dio, en ook het persoonlijke kontact.

En dan de vraag hoe lang gaat dat nog duren, daar is verlopig geen antwoord op te geven.

An en Ik zijn aan het puzzelen geslagen, kraaltjes plakken op kaarten voor de Kerst, spelletjes zoals kaarten, computers speeletjes en noem maar op zelf ben ik bij mij aan de overkant naar AH geweest daar zitten ze nog met legen schappen gelukkig hadden ze nog vers ?? Brood en een krop andijvie.

Ik heb tegen An gezegd nu moeten wij gaan oefenen er staan op de web site van de Hillbilly’s genoeg filmpjes om te kijken en te proberen.

Nu ben ik nieuwsgierig van hoe jullie je tijd doorbrengen, laat het weten dan zetten wij het op de web site wie weet hoe de reactie is

Groeten

An en Leo

Hi Leo, ik heb vanavond even een stevige wandeling gemaakt, vanmiddag de laatste 5 nieuwe dansen in mijn eentje gedanst en verder het huishouden en hobbyen. En toch is het alleen zijn zwaar nu!

Lieve groetjes van Jeannette Baseliers

Gelukkig ook niet ziek. Een collega van Joop wel Corona... dus voorlopig moet hij buiten slapen..!! maar dan komt het ineens dichtbij..hopelijk krijgt hij het niet.. Gr en fijn dat jullie je toch vermaken. Ik ook met schoonmaken en desinfecteren... hopelijk  komen we er goed doorheen.. maar ik vind het wel steeds enger worden mijn dochter werkt op de spoedeisende hulp en dat ziet er toch niet mooi uit...maar positief blijven lieve gr voor jullie..Alja 

Hallo lieve mensen.

Wij missen ons cluppie en jullie ook! Peter heeft ramen in het tuinhuis gezet.

Heerlijk veel licht en Peter kan nu goed naar de vogels kijken. Ik heb mijn dansschoenen geverfd. Er wordt wat afgeklust. Vandaag is Peter op de fiets naar de boer gereden voor eieren. De boer zit in Midden-Delfland, best een pest eind fietsen. Maar buitenlucht is gezond. Ik ben wéér verkouden, met loopneus. Ik ren me rot achter dat ding aan. Dus ik ga nergens heen. Ik hoop dat jullie veilig en gezond mogen blijven. Tot ziens, wanneer dan ook, bij het dansen.

Liefs van Henny en Peter Bruggeling-Goedhart 

Hai Leo en an 

Ja natuurlijk mis je het hopen dat we er allemaal goed door heen komen gezond en wel dan kunnen we er weer tegen aan gaan . 

Ben heerlijk in mijn huis bezig met wat achterstallige dingen ook weer ergens goed voor . 

Komen de tijd wel weer door pas goed op jezelf en verwen Annie maar hahaha 

Tot horens dikke kus, Ria

Nieuwsgierig ventje zeg lekker niks o, ja toch wel hoop dat we allemaal gezond blijven.

                                                                                                                                             Grt.Mario

Goede avond leo ik verveel me niet hoor  wij zien wel hoe lang dit gaat gebeuren. gr ook voor an

Yvonne

Hallo aan en Leo,

Wij missen ons clubje ook.

Maar gelukkig is hier alles goed hoor, we zijn alle twee thuis van het werk, Willem vanwege dat er een collega besmet is en Willem een risico factor is, en ik ben thuis omdat de praktijk op slot moet, wel doen we spoed behandelingen als dat nodig is.

Blijf gezond en lieve groetjes van ons Riet en Willem.

Hoi Leo, ik mis het ook heel erg, ben begonnen met Hotfixsteentjes maken op shirt’s, gaat best veel tijd inzitten, maar is ook erg leuk om te doen, zie bijlage. 

Groeten Marja 

Hallo Leo en An 

IK mis het dansen heel erg en jullie  ook 

Ik kan nog mijn andere hobby doen Geocaching (schatzoeken)  

En doe allemaal klusjes in de tuin en huis  ,ik dank wel dat binnen kort alles  op slot gaat 

Groetjes  uit Delft   van Joke 

Hoi Leo,ja het is een moeilijke tijd geworden  maar we gaan er het beste van maken,ik ben weer aan het daimond painting geslagen en ja we missen jullie zeker ,we komen er sterker uit!!

Groetjes Joke Burki!!❤❤

Lieve An en Leo, goede morgen!

Fijn te horen, dat het met jullie tweetjes goed gaat, gelukkig gaat het met mij, kinderen en kleintjes ook goed! Petra komt straks, uit Hellevoet, de boodschappen brengen voor mijn oude buurvrouwtje van 89 en voor mij. De andere buurvrouw, die altijd meegaat op Donderdag, heeft een zoon wonen om de hoek, Meppelweg, dus . Die zorgt voor zijn moeder. Mocht echt niet naar de supermarkt, Petra werd er helemaal emotioneel van, kan ik me ook wel voorstellen, na haar grote verlies van Jan. Heb in het verleden longembolieen gehad en 3 longontstekingen, dus Petra was niet om te praten. Leuk, dat jullie je zo vermaken, zelfs dansjes oefenen. Ben wel in beweging in huis, beetje extra poetsen en zo, maar zelfs de tuin kom ik niet in, veel te koud! Verheug me maar weer op het weekend, mooi weer beloofd, maar ..eerst maar zien,he! Vermaak me wel, in het verleden , als kind en in m,n 1e huwelijk, veel alleen geweest. Mis de club en vooral de mensen wel, maar dat komt wel weer. Hoop, zo snel mogelijk, maar ik ben bang, dat het nog kan uitlopen, ook afhankelijk van VCS natuurlijk! Wens jullie tweetjes veel sterkte met de situatie, goede gezondheid en blijf lekker bezig! Dit is een persoonlijk briefje voor jullie, niet op de site zetten a.u.b.!

Dikke knuffel van mij, zo kan het geen kwaad, en een heel fijne dag! Xx Joke Dijkman

Hallo Leo & An,

Hier mijn reactie,met mij en Tonny gaat het nog goed wij voelen ons nog prima dus wij zijn ook niet ziek.Ja natuurlijk mis ik de muziek van Jaap,en het uitlessen van Marja,en ook Dio natuurlijk ook het contact mist ik.Nee ben ook even niet meer aan het oefenen dat pak ik weer op als situatie weer verbeterd. Zelf mis ik ook andere dingen wat ik met weekenden doe,dat is ook allemaal uitgesteld tot nader order dus daar mis ik ook het contact.Ik verveel mij niet heb thuis heb genoeg hobby's zoals lezen,TV kijken of computeren en ook tussen door wandelen door het Zuiderpark,het is maar 5 minuten lopen van mijn huis. Tonny wil niet dat ik boodschappen ga doen zoals naar AH ik zit in 70+ groep en die zijn juist kwetsbaar,je weet maar nooit één of andere kwibus besmet je in de winkel aan regels houden is niet eenvoudig.Maar gelukkig doet Tonny boodschappen bij Picnic die bezorgt boodschappen bij je thuis,je moet nu wat langer op je boodschappen wachten i.v.m drukte en het bezorgen heb ook voldoende wc papier.Alleen is de vraag hoever Picnic voor de deur komt met de boodschappen de bezorgregels zijn wat aangescherpt.Post NL komt ook niet meer tot voordeur die legt het bij ons op de brievenbus naast portiek deur dus verder komt Post NL niet. Zo Leo en An,dat was het zo breng ik mijn tijd door,jullie moeten groeten hebben van 

Groeten Tonnie en Joop 

Beste Club leden,

Maandag 6 April komt de Paashaas weer langs, het zou dan leuk zijn,                                                      als jullie ook allemaal kunnen komen.

Nog gezelliger, als we ons in Paaskleurtjes kleden, iedereen heeft vast wel iets geels,                          groen of lila in de kast!

Maandag 13 April (2e Paasdag) is er geen dansen.

6 April starten wij ook met de verkoop van de kaarten voor de dansavond op 23 Mei a.s.

Het thema is Maritiem, we hebben allemaal vast wel een witte, blauwe, rode of spijkerbroek,                  een gestreept T-shirt of blouse en je bent klaar.

We gaan er samen weer een leuke avond van maken!

Vriendelijke groeten,

Bestuur Hill-Billy’s

Nieuwjaars receptie 2020

Ik wil toch nog iedereen een gezond , gezellig en heel veel dans plezier toe wensen.

Het was roerig jaar, veel gebeurd, positief, maar ook verdrietig!

Sommige leden van onze club ,moetsen afscheid nemen van familieleden te weten Marian Ammerland, Christiene Koo, Ria de Ruijter , de vader van Marja Urgert en de vader van Astrid Schouten en Jaap Vis.

Als club is het een groot gemis, dat onze steunpilaar Ria Vis, ons ontnomen is.

Wij wensen hen allen veel sterkte toe, daarom wil ik U vragen, even te gaan staan en 1 minuut stilte in acht te nemen om hen te gedenken.

Dank U wel.

Positief is, dat Joke Dijkman bereid was, Ria’s plaats in het bestuur, in te vullen.

Geen makkelijke taak, maar, maar wat ik gezien, meegemaakt en gehoord, is zij daarin glansrijk geslaagd. Wij zijn er blij mee, vind er maar iemand die dat wil doen.

Wij hebben afgelopen jaar weer gezellige avonden gehad, in het bijzonder,de komst van de Paashaas, helaas kwamen St. Nicolaas en de Kerstman dit jaar niet langs, zij hadden bezig heden buiten de deur! Hun elfjes hebben dat goed kunnen oplossen, alle presentjes kwamen op tijd aan !.

Glitter Kerst, geweldig! Ik was helemaal verbaast, toen ik de foto.s zag op feestbook, voor herhaling vatbaar!.

Verder wil ik ook de leden, die ons elk week weer helpen met opbouwen en opruimen, bedanken voor hun inzet!.

Alja , Dio en Anneke bij het uitlessen van line en partnerdansen bij eventuele afwezigheid van Marja, Mario, Jan, Joop en nog vele anderen die ook helpen bedanken.

Jaap die elke week weer onze muziek verzorgd en ook bij het vrij dansen soms keuze moet maken uit een stuk of 100 aangevraagde dansen.

Ook niet vergeten onze mensen achter de bar wil ik niet vergeten, elke week staan zij weer klaar om ons aan een drankje of hapje te helpen mensen bedankt.

Verder was ik heel blij, dat iedereen, zo zijn best heeft gedaan met alle mooie kado’s voor onze tombola tafel leden bedankt

Nogmaals bedankt allemaal.

Onze eerste dansavond in 2020, beginnen we met elkaar te proosten op het Nieuwe Jaar, Geluk, liefde , respect en gezondheid.

Ook dit jaar komen er 2 speciale Thema avonden, die zullen waarschijnlijk in mei of juni en in december vallen .

Graag horen wij van jullie ideeën, wat het Thema dit keer kan worden.

Wij zijn blij, te kunnen zeggen, dat de Hillbilly,s, een gezonde vereniging is.

Alle gezelligheid, die jullie van ons gewend zijn met Pasen , St. Nicolaas en de Kerst kunnen we voortzetten.

Zoals het er nu uitziet, gaan we al denken, aan de viering van ons 25 jarig bestaan, over 3 jaar.

Alles moet op tijd gereserveerd zijn.

Ik sluit af met een goed bericht, te weten, dat de contributie niet hoeft te worden verhoogd, die blijft:

12 euro per maand, 3,00 euro per maand donateurs em 3,50 euro los dansen per keer.

Nu…… is het tijd om het glas te heffen op 2020/ Proost

Leo

Onthouden

 Beste Club leden,

Zoals ik U al eerder, mondeling heb medegedeeld, is dat Joke Dijkman de functie van Ria Vis  op zich heeft genomen  en  Jaap Vis ook in het bestuur zit.

Er is aan mij gevraagd, een briefje te maken , waarin ik U vraag, als U ziek of verhinderd bent, te bellen naar Joke Dijkman , tel 06 10240527, of  Leo  06 48657231.

De kaarten voor de gezellige avond, thema GLITTERKERST, 21 december 2019, zijn in Oktober  al te verkrijgen bij Joke Dijkman. De kaarten kosten € 4,00 p.p. Voor iedereen, dus ook voor niet leden.  Breng dus gerust familie, of vrienden mee .  We maken er met z’n allen een heel gezellige avond van!

Wij zijn ook nog op zoek  naar wat nieuwe spulletjes voor de tombola, dus als U nog iets heeft staan , wat U niet gebruikt, breng dat dan a.u.b. mee voor 29 Oktober en geef dat dan aan Leo, alvast mijn dank!

An en Leo zijn verhinderd vanaf 15 november 2019, maar we zien elkaar weer  op de Nieuwjaars -receptie , die gehouden wordt op 6 Januari 2020.

Wij wensen jullie allemaal alvast een heel mooie Feestmaand, vol dansplezier!, Ik zal proberen een verslag van onze vakantie te geven,  en zal dat op onze web site zetten.

Vriendelijke groeten,

Het Bestuur Hill-Billy’s.

Maandag 2 december a.s. ie het Sint Nicolaas feest.

Maandag 16 december a.s. viert de Hillbilly’s Kerstfeest dat is gelijk de laatste dansavond van het jaar 2019.

Zaterdag 21 december a.s. is er een gezellige dans avond thema hoort U nog,

ook wat de entree gaat kosten

Nieuwjaars receptie is op maandag 6 januari 2020.

Op zaterdag 15 juni is er bij VCS  halve marathon dansen info bij Marja.

Groeten Leo

Wat heb ik aan jullie verteld:

Corry Sommer en Nettie van Dijk, Zonneveld hebben een heup operatie ondergaan, aanvankelijk ging het prima maar er is nu complicatie ontstaan aan de been dat moet met medicijnen verholpen kunnen worden.

Ria Vis moest maandag bloed laten prikken en ook wat testjes doen dat was bijna allemaal oke behalve dat er een bloedpropje in haar nek zit daar krijgt ze ook medicijnen voor, dinsdag krijgt zei haar eerste chemokuur deze duurt 4 uur donderdag krijgt ze er weer een maar deze duurt korter. Over drie weken wordt deze behandeling weer herhaalt dan moet ze weer drie weken wachten er daarna moet zei een scan laten maken om te zien of het effect heeft gehad, dat is wel een spannende tijd wij zullen duimen voor haar want ze mist de Hillbilly wel hoor.

Marja Urgert is vorige week twee keer met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor een hernia de eerste keer kreeg zei morfine gehad, waardoor ze thuis steeds meer moest overgeven en donderdag de dokter weer gebeld en die heeft de ambulance weer gebeld en weer naar het ziekenhuis het bleek een te hoge morfine die ze gehad heeft gekregen. Als ik het goed heb moet ze een scan laten maken en zal vermoedelijk geopereerd moeten worden.

Ik zelf zit op een oproep te wachten voor een nek operatie mijn nek wervels zal dan wat ruimte moeten maken om een spier vrij te maken deze zit klem waardoor ik aan mijn rechter arm kracht verlies onder vind en pijn aan mijn schouder en arm.

Als U dit allemaal gelezen heeft begrijpt U ook dat ik maatregelen moet nemen om tijdelijke plaats vervangers te zoeken, voor Ria, Marja,Leo en ook voor Jaap voor als hij niet weg kan wegens Ria, gelukkig hebben wij een goede club waardoor het niet zo moeilijk was om plaats vervangers te zoeken. Voor Ria neemt Marjolein tijdelijk waar als secretaris. Voor Marja neemt Dio deze taak tijdelijk over. Voor mij Joke Dijkman deze taak tijdelijk over. Voor Jaap als deze niet kan komen door Ria dan neem ik deze taak tijdelijk over, nu wordt het moeilijker want als ik niet kan komen dan gaat Dio de muziek draaien en neemt Alja de lessen eventueel over.

Dat is een lange brief en ik hoop dat U ook begrip heb voor deze situatie totdat alles weer normaal is.

Groeten Leo

Nieuwjaarspeech 2019

Ik geloof dat ik iedereen een gelukkig 2019 gewenst heb ben ik U vergeten kom dan gerust een knuffeltje halen.

Zoals U gewend bent blikken wij even terug op 2018,

Als eerste wil de vrijwilligers van VCS bedanken voor hun inzet, ook onze leden die altijd klaar staan met de tafels, stoelen en het geluid klaar te zetten zodat U kunt dansen als U binnen komt, ook het opruimen van alle tafels en dergelijke, en niet te vergeten onze Dj Jaap die toch iedere keer weer van de partij is, en als ik iemand vergeten hebt om te bedanken doe ik het nu alsnog bedankt voor uw inzet.

Ook niet leuke dingen maakten wij mee sommige leden zijn goed ziek geweest ook zijn er leden geweest die in hun naaste omgeving het verlies van familie en vrienden en van iemand afscheid hebben moeten nemen, dat komt hard aan.

De feestavonden waren zeer geslaagd wij mochten van jullie ook mooie prijsjes in ontvangst nemen voor de tombola, deze bracht p.l.m.250 euro op bedankt.

Ook hebben wij een geweldig feest gehad voor ons 20 jarig bestaan daar wordt nog steeds over gesproken.

Ook de attentie,s met Pasen, Sinterklaas en de Kerst worden erg gewaardeerd door U allen.

Er waren ook 2 jubilaressen Bertha v/d/ Berg en Ria de Ruiter

Wij hebben ook nog wat leden erbij gekregen dat is toch een goed teken dat het bestuur goed bezig is. ( ook wij maken wel eens foutjes hoor )

Nu 2019

Wat kunt U van ons verwachten 22 juni onze eerste gezellige dansavond

De derde week in december willen wij ook weer een gezellige avond hebben maar die datum staat nog met een vraagteken.

Nu het laatste punt wij durven het bijna niet naar voren te brengen maar ik ga er voor, wij zijn trots op onze club alles mag en kan wel in het redelijke, natuurlijk ook de contributie die U bij ons betaald staat al 9 jaar op 11,00 euro ja en nu komt het wij komen met een voorstel maar daar moet iedereen mee akkoord gaan, het voorstel is om deze met 1 euro te verhogen deze euro reserveren wij voor ons 25 jarig bestaan dat voorstel geld ook voor de donateurs deze mensen beschouwen wij gewoon als lid. Natuurlijk kan ik niet in uw portemonnee kijken daar zijn wij ons wel van bewust.

Graag wil ik hierover van U een mening horen.

Ik vind het welletjes, het Bestuur wenst U allen een heel gezond en gezellig 2019 en veel dans plezier bij de HILLBILLY,s en bij VCS.

Beste clubleden,

Op maandag 3 december 2018  vieren wij ons Sinterklaasfeest, vol verwachting kijken we er naar uit of Sint ons ook nog een bezoekje zal brengen.

Zoals Julie weten hebben wij op 15 december 2018 een gezellige feestavond met als thema Kerst, het zou leuk zijn als u iets van bling bling aantrekt.

Mocht u in het bezit zijn van leuke nieuwe spulletjes en ze niet gebruikt schenk ze dan aan ons voor de Tombola tafel, uiteraard voor 15 december.

Op maandag 17 december 2018 is onze laatste dansavond van het jaar en dat vieren we samen met de clubleden.

Op maandag 7 januari 2019 willen wij u weer terugzien voor onze eerste dansavond van het nieuwe jaar, daar maken wij dan ook weer een klein feestje van, Leo zal een toespraak houden over hoe het afgelopen jaar is geweest en tevens een vooruitblik voor 2019.

Groeten Leo


20 jaar HILLBILLY

Goede middag allemaal,

Ik hoop dat jullie uitgerust zijn vandaag na toch wel een vermoeiende dag en een zeer geslaagde dag er was toch nog een klein dingentje wat tegen is gevallen bij het uitstappen bij het reuzenrad werd er aan mij gevraagd wanneer gaan wij nou dat stukje goud zoeken op het strand het antwoord van mij was dat de beveiliging op het strand waren vergeten was om af te zetten en zo doende konden wij er niet gaan zoeken. PECH, ha,ha,.

Bij terug komst VCS stond de koffie en ook nog gebak klaar voor ons allemaal, en de handjes werden uit de mouwen gehaald om de zaal verder te versieren iedereen ook daarvoor bedankt.

Ook werden wij in het zonnetje gezet, ook daarvoor willen we voor bedanken, de vrijwilligers die iedere maandagavond bij ons de bar runnen werd in het zonnetje gezet.

Ook van Mary B met haar opreden was geweldig, en natuurlijk onze eigen        Dj Jaap die de verzoekjes probeerde weg te werken maar helaas teveel binnen stroomden en ze niet allemaal kon draaien, maar uistekend gedaan Jaap bedankt. En Ria niet te vergeten dat zij met jaap hiervoor overal naar toe is geweest omdat dat vast te laten zetten voor deze dag bedankt.

De wens is dat wij nog heel lang een gezellige en sociale club ( HILLBILLY ) mogen blijven de sfeer is perfect en die proberen we ook zo te houden.

Zo, nu gaat ik mijn administratie doen, en als nog zin heb de vele foto’s bewerken voor de web site.

Groeten LeoMaandag 26 maart vierde de HILLBLLY,s  hun Paasfeest, de Kantine  was erg leuk met decoraties versierd door Ria, zelfs de Paashaas kwam langs met z’n mandje met chocolade eitjes en iedereen kreeg een zakje met eitjes mee.

Ook heeft ieder een ‘n feeststol aangeboden gekregen, en zelf gevulde eieren werden er rond gedeeld.

Leo had ook een verrassing voor Joke omdat zei heel veel voor het goede doel doet  werd zij naar voren geroepen om haar cadeau in ontvangst te nemen, dat was een grootte grijze vuilniszak vol met plastiek doppen voor het goede doel. Dat was een grap, maar ze doet ontzettend veel voor iedereen.

Maar Leo was nog niet klaar en zetten nog 2 leden in het zonnetje die het echt verdiende doordat zij zich met heel veel plezier inzetten voor de Hillbilly’s.

Ook nu zij even de plaats van Leo bezetten tot hij weer terug is. Zij kregen de titel  lid van verdiensten van de HIILLBILLY’s  dat waren Ria en Jaap.

Ik sluit nu af voor alle leden, met jullie inzet en plezier was het een geweldige avond

Dank jullie wel

Groeten Leo

Hallo Lieve Clubleden,

Zoals jullie weten komt Pasen eraan en dat laten we niet zomaar voorbij gaan,we gaan de kantine een beetje in Paas stemming te brengen, ook is het leuk als jullie nog iets Geels of Groen in de kast heeft hangen wil je dit dan op onze Paasviering aandoen oftewel dragen, of doe iets geks kom als kip of ei als het maar geel of groen is en in het teken van Pasen.

De Paasviering van de HillBilly”s is dit jaar op 26 Maart noteer het in jullie agenda.

Ook hebben we vernomen dat waarschijnlijk de Paashaas ook langskomt, het belooft weer een gezellige avond te worden.

Let Op, 2e Paasdag is er geen dansen

Groetjes namens het bestuur

HillBillyNieuwjaarspeech

Het Bestuur wenst u allemaal  een fijn 2018, en een fijn dansjaar bij de Hillbilly’s.

Ik wil even terug blikken op 2017, het was een woelig er waren leden die in het ziekenhuis belande maar inmiddels  weer uit zijn en nu nog aan het herstellen zijn wij wensen hen een snel herstel toe.

Ook mochten wij 16 nieuwe leden aan onze groep toevoegen doordat helaas een club gedwongen werd om er mee uit te scheiden (huur opzegging ) , zij zijn door de Leden van de Hillbilly’s  warm ontvangen en inmiddels door de groep geaccepteerd.

Wij hebben ook het afgelopen jaar leden gehuldigd voor hun 10 jaar lidmaatschap van de Hillbilly’s.

De leden die ons helpen met de zaal in orde te brengen  daar hebben wij op onze laatste dansavond aandacht aan besteed  ook de vrijwilligers achter de bar  en Dj Jaap, Marja en Ria bedankt.

Het maand bedrag blijft hetzelfde, 11 euro voor de leden.

Ik wil 2017 met een brede glimlach afsluiten.

Wat zijn de vooruitzichten over 2018 voor de Hillbilly’s,

Daar kan ik over zeggen dat het positief is zowel financieel als het leden aantal.

Ook zal er weer twee gezellige zaterdag avonden georganiseerd worden met als extra het 20 jarig bestaan op 15 september.

U kunt deze data 15 september en 8 december alvast in uw agenda zetten, zoals u gehoord hebt van Leo is de zaal niet beschikbaar in juni, Gerard van het bestuur van VCS zal nog kijken wat hij eraan kan doen, mocht het veranderen dan geven wij het door aan u.


Hallo Hillbilly’s,

Ik wil jullie ook namens het Bestuur langs deze weg hele fijne Kerstdagen en een goed uiteinde een goede , gezond, en veel dansplezier in 2018 wensen.

O ja voor diegene die met vakantie gaan geniet er maar lekker van.. 

Let op wij starten weer op maandag 8 januari 2018 met een Nieuwjaars receptie en natuurlijk met country dansen.

Beste Leden
Wij kunnen met trots terugkijken op een zeer geslaagde Feestavond wat was het gezellig, ook de leden waren gekleed in het thema Kerst leuk hoor.

De verassing was Mary B en haar man die de draad weer gaan op pakken met solo optredens van (Mary B), van wat ik heb gehoord van de mensen die aanwezig waren, dat ze het erg goed vonden en op al haar nummers konden dansen.

Ook de verassing aan Marja die 10 jaar les geeft aan de HillBilly leden, zij werd in het zonnetje gezet met bloemen, een kaart met een financiële verassing erin die zij kreeg namens het Bestuur en leden van de club.

Verder kreeg zij een Dia presentatie samen met een fotocollage in lijst aangeboden, deze zijn gemaakt door Wim Groot, nogmaals dank Wim.

Ook kwam de Kerstman langs en trakteerde iedereen met een Kerstbeker.

Natuurlijk werden de vrijwilligers achter de Bar niet vergeten, zij kregen een welverdiend applaus.

De leden die het mogelijk hebben gemaakt om op donderdag voor de feestavond, de zaal in Kerstversiering te brengen onder leiding van Peter van VCS  wil ik hierbij hartelijk bedanken, en niet te vergeten de leden die zaterdag hebben geholpen bedankt.

En laat ik vooral niet vergeten om onze DJ Jaap die alles weer perfect voor elkaar had bij deze ook te bedanken.

Namens het Bestuur, allemaal bedankt voor een sfeervolle en feestelijke avond 

Terug blik 2016

De gezelligheid is bij na het overstappen van HSV Escamp naar VCS voor ons en het bestuur verbeterd,
de geweldige samen werking van de vrijwilligers Sashi, Gerard, Huib, Peter, Bram en Astrid van VCS daar kunnen wij echt blij mee zijn niets is teveel voor hun zelf geven ze ook gratis een op treden waar wij dan ook met plezier naar staan te kijken.

Ook onze feestavonden waren erg gezellig leuke opkomst maar als bestuur stond er wel  water in onze handen tijdens de kaart verkoop en zeiden daar moeten wij gewoon mee stoppen door de slechte verkoop van de kaarten maar we kunnen toch wel trots zijn dat het toch weer gelukt was met de opkomst

De prachtige loterij prijzen die wij van jullie mochten ontvangen voor de tombola tafel geweldig dit keer hadden wij 65 prijzen ontvangen mensen bedankt hiervoor, maar ik doe maar gelijk weer een oproep als u nieuwe kado’s heb die je niet zelf gebruikt dan weet u de weg naar ons wel te vinden

Er waren ook 2 jubilaressen Stella en Joop (12,5 jaar)wij hopen dat er in de komende jaren meerdere zullen volgen.

Ook kwamen er mensen kijken om het countrydansen te leren deze waren zeer enthousiast maar kwamen niet meer terug jammer want wij kunnen best nog wel leden erbij hebben

Ook niet leuke dingen maakten wij mee hier en in uw naasten omgeving het verlies van familie en vrienden, ook de spanning met Bertha die ineen keer het ziekenhuis inging maar er gelukkig weer uit kwam, nu gaat het met haar redelijk goed.

Ook onze leden die altijd klaar staan om de dansvloer voor u in orde te brengen en het weer op te ruimen willen wij jullie hiervoor bedanken en niet tevergeten onze eigen Dj Jaap bedankt en ik vraag u om een hard applaus te geven voor de enige en echte Dj Leo die het heel erg goed doet en ook de leden die dan om Jaap lopen te roepen kom AUB terug dat is een grapje hoor .

Het laatste punt ik durf het bijna niet naar voren te brengen en dat is onze financiën , wij zijn en daar ben ik ook trots op een sociale dans club alles mag en kan wel in het redelijken natuurlijk ook de Contributie die u moet betalen staat al 6 jaar op het zelfde bedrag van 11.00 Euro per maand ja en nu komt het we houden de contributie ook 2017 het zelfde wel zal er geld voor het 20 jarig bestaan gereserveerd worden ook dat hebben wij vorig jaar ook gedaan

Ik vindt het nu wel welletjes het bestuur wenst U allen een heel gezond en gezellig dans plezier bij de HILLBILLY en bij VCS

Iedereen nam hierna een drankje om op het nieuwe dansjaar met elkaar te proosten. 

Nog 1 keer van dit jaar

Geniet allemaal nog van de feestdagen dit jaar of je het leuk vindt of niet laat je hart open staan voor de gezelligheid dat help je bijna overal door heen en zeker in moeilijke tijden en zeker als je in een dip zit sta open om wat leuks te gaan doen wilt het niet lukken bel dan even iemand op voor een kort babbeltje ook dat kan heel goed werken.
Praten gaat mij beter af dan schrijven en dan wens ik JULLIE allemaal toch hele gezellig dagen.
Ik zie U allemaal 2 januari weer gezond en wel terug te zien op de nieuwjaars receptie.

Groeten
Leo

4 october 2001

Ik was aan het opruimen en kwam een personeelskrant van Wegener tegen, met een artikel in over de Hill-Billy's.

Rijswijk-Personeelsvereniging en zeker die bij Wegener hebben het tegenwoordig niet zo gemakkelijk. Niet alleen omdat allerlei ooit vanzelfsprekende verbanden als gevolg van de ontvlechtingen op losse schroeven zijn komen te staan, maar ook omdat het niet meevalt om collega's na werktijd nog eens enthousiast te maken voor gezamenlijke activiteiten. Daarom zijn de Hill-billy Country Line & Couple Dansers bij de Sijthoff Pers wel iets bijzonders. Ze houden daar de Personeelsvereniging letterlijk op de been. Diverse bijzondere hobby's worden zo met elkaar gecombineerd.

HILL-BILLY's: visitekaartje van de Krant.

Het lijkt het Wilde Westen wel. Die gedachte flitst je als eerste door de geest als je ze voor het eerst bezig ziet. En terecht, want het country dansen is ontstaan in datzelfde oude Westen onder invloed van vele kolonisten. Zo is het naar Nederland overgewaaid, waar er heel voorzichtig mee is begonnen. Want iets nieuws, en zeker dit soort dingen wordt aanvankelijk nogal gniffelend bekeken.

Maar toch is het countrydansen ook in ons land populairder geworden.Uit Noordwijk en Hillegom komen de oudste groepen vandaan. Drie jaar geleden kregen de leden van de personeelsvereniging Sijthoff Pers in Rijswijk het ineens ook in de benen. Onder de naam HILL-BILLY Country Line & Couple Dansers voeren ze - met grote cowboyhoeden op en gestoken in bijhorende kleding - op de maat van countrymuziek allerlei dansen uit. Leo Volkers, de laatste jaren de voorzitter van de personeelsvereniging Sijthoff Pers terecht gekomen. Hoe hij vier jaar geleden eerst samen met zijn vrouw op de Rijswijkse volkstuincomplex "Tot Ons Genoegen ", waar hij zelf een tuintje bezit, erbij betrokken raakte. Men wilde daar naast de voor de hand liggende liefhebberij van het verzorgen van bloemetjes en plantjes ook nog eens iets anders - je zou nu eens kunnen zeggen "iets voor de voet liggend - gaan doen. In een countryclubje, waar zij ook voor werden gevraagd.

Piekfijn

,,Kan nooit kwaad", dacht het echtpaar Volkers, dat de eerste danspassen samen met zo'n zestien anderen, leerde van ene Tony van der Wouw. In het begin viel het allemaal niet mee, want die passen moesten er wel letterlijk worden ingestampt. Maar Tony wist precies hoe dat moest en deed alles piekfijn voor. ,, Ze had een waar engelengeduld". zegt Loe over haar, ,,en slaagde er heel goed in om ons de passen te leren. Onbegrijpelijk gewoon". Het Country line dansen beviel op den duur zo goed, dat LeoVolkers, samen met Sijthoff Perscollega Ferry Schultz ( uit het rekencentrum ) die er ook bij betrokken raakte, op initatief van hun echtgenoten bij de Personeelsvereniging van Sijthoff Pers aanklopten met de vraag of dit mischien een leuke activiteit voor de vereniging was. Daar hoefde de toenmalige voorzitter Gerard Tetteroo niet lang over na te denken. Hij gaf al gauw zijn fiat en al meteen wist Leo een uitstekende dansleraar te vinden in de persoon van Bert Hake. Op dat moment beschikte de personeelsvereniging nog slechts over vier dansers en omdat Bert er toch zeker twintig dacht nodig te hebben slaagde Leo erin er veertien in de gelederen van Sijthoff Pers te werven. Versterkt door enkele leden van zijn eigen club, die in Rijswijk op dit specifieke dansgebied furore maakte, kon Bert van start gaan met de HILL-BILLY's

Zestig man

De in die tijd spontaan gevormde groep is allengs uitgegroeid tot het respectabele aantal van zestig man. Niet allemaal werken die bij Sijthoff Pers, maar er zitten wel veel familieleden of bekende van bij en ze vormen in elk geval een hechte groep dansers, die gekleed in de Haagse Courantjacks- veel reclame maken voor de krant.

,, Je begint met dansen en je blijft dansen ", zo legt Leo Volkers, die nu zelf voorzitter van de PVis, deze vorm van verslaving uit. er wordt overigens door de leden meestal wel iets gedronken, maar er doen zich volgens hem daarmee nooit problemen voor. Ook op feestavonden niet. ,, Maar het kan zijn dat je de alcohol eruit danst ", zegt hij gekscherend. ,, Als je bij het stijldansen iemand op zijn tenen trapt, dan krijg je geheid problemen "'is wel zijn ervaring, ,, Maar als je bij ons per ongeluk gebeurt, wordt er even opgekeken, maar danst iedereen gewoon door".

Dat is kennelijk het verschil, de dansers zijn heel gemoedelijk. En fouten maak je toch nooit, zegt leraar bert, ,, want je kunt gewoon zeggen, dat het een nieuwe pas is, die je ertussen gooit". Hij vertelde ook nog even gauw dat de HILLBILLY Country Line & Couple Dansers zijn aangesloten bij twee organisaties die beide actief zijn in het hele land. Daardoor kunnen de dansen ook in het hele land worden uitgevoerd. ,,Natuurlijk zijn er vele dansen in omloop die wij niet kunnen dansen", zegt hij, ,, maardat is ook niet meer mogelijk, omdat er elke dag tientallen bij komen. In die drie jaar dat wij bestaan zijn er hechte vriendschappen ontstaan en zelfs huwelijk zijn ervan gekomen. Het is een hobby om tenminste eens over na te denken.

Uit de zestig leden die om de veertien dagen in het bedrijfsrestaurant van Sijthoff Pers ijverig bezig met het oefenen van telkens weer andere danspassen is inmiddels een demonstratiegroep van achttien leden gevormd, die hier en daar optreedt. Dat is al gebeurd in Rijwijk, Den Haag, Zoetermeer Baarle-Nassau, Noordwijk en Nootdorp. Af en toe treden deze Hill-Billy's ook op in bejaardenhuizen. En onlangs zijn optredens verzorgd op de veerboot van DFDS Seaway. die duurden van elf uur 's avond tot half vier 's nachts en veraangenaamden voor de passagiers de heen en terugreis van IJmuiden naar New Castle.

Dat is wekelijk het neusje van de zalm uit de school van onze leraar", verzekert Leo Volkers, die met deze leden bij hem extra lessen volgt. En dat alles gebeurt onder de vlag van Sijthoff Pers, hetgeen een levende reclame is voor de krant. ,, Een visitekaartje voor Sijthoff".

Als we ergens naartoe gaan, treden de HILLBILLY's, die landelijk in een hoog aanzien staan, op in de rode jasjes met Haagse Courant erop. ,, Ze zeggen dan niet: daar heb je de HILLBILLY's, maar: daar komt de Haagse Courant aan".

( Als we ergens naartoe gaan, treden de HILLBILLY's op in de rode jasjes met de Haagse Courant erop.

Ze zeggen dan niet: daar heb je de HILLBILLY's, maar: daar komt de Haagse Courant aan ".)

De bovenstaande tekst is letterlijk over genomen uit de Wegener Personeelskrant van 4 october 2001 jaargang 10
Groeten Leo

Nieuwjaars receptie 2016

Wat fijn dat jullie er weer zijn:
Even terug blikken over het afgelopen jaar de sfeer was voortreffelijk en gezellig, wij hadden ook een gezellige BBQ en een voortreffelijke feestavond met de band Little Montana en bijeen gebracht tombola spullen door de leden mensen alsnog bedankt.

Het leden aantal bleef gelijk, maar helaas worden wij wel een dagje ouder zodat er toch moeten proberen om wat nieuwe leden erbij te krijgen.
Ook waren wij blij met de leden die iedere maandag alles voor ons lkaar zetten zodat je gelijk kan dansen, ook met het opruimen staan daar leden voor klaar.
mensen bedankt, o ja de gast vrijheid die wij hebben Bij VCS met de 7 vrijwilligers die iedere maandagavond op toerbeurt voor onze drankjes zorgen ook deze mensen wil ik bedanken.

Financieel hebben wij af kunnen sluiten met een klein voordelig saldo.
Wat gaat er in 2016 gebeuren, natuurlijk onze dansavonden 21 mei dat is nog niet zeker de datum zal wel veranderd worden met misschien weer een BBQ of iets anders, en 10 december een gezellige countryavond met Dj Jaap ??.

Ja nu komt de contributie aan de beurt voor 2016 die houden wij 2016 het zelfde dus geen verhoging.

Nu wil ik afsluiten met hoe meer U geniet des te meer plezier U hebt, als U dat kunt opbrengen dan doen wij het helemaal goed.
Ik wil een toost uitbrengen op 2016

Gr Leo

Feestavond


Wij hebben alweer een hele geweldige feestavond achter de rug met live muziek van de band Little Montana en niet te vergeten onze Dj Jaap ook de super optreden van onze bar medewerkers (sters)

Het bestuur wil iedereen bedanken die hier aan bij gedragen heeft.

Beste leden en donateurs,

Wij willen graag onze clubregels duidelijk maken vandaar deze brief, wij willen dat iedereen met plezier bij ons danst, maar dat betekend dat wij moeten voldoen aan de vaste kosten die wij iedere maand hebben, zoals huur voor de zaal, kosten voor onze danslerares, dat zijn vaste kosten.
Daarbuiten willen we nog andere activiteiten doen, zoals met de feestdagen en een of twee keer per jaar een feestavond organiseren, en een klein presentje met de feestdagen dat vinden wij heel belangrijk voor onze mensen, daarbuiten reserveren we geld voor onverwachte dingen zoals, bijvoorbeeld als er iets stuk gaat aan de geluidsapparatuur daarom willen wij onze spelregels opnieuw onder de aandacht brengen.

Nieuwe regels,

Wij dansen het hele jaar door dus onze kosten blijven ook door gaan, daarom willen wij dat vanaf 2015 ieder lid zijn contributie gewoon doorbetaald en is het alleen mogelijk als buitenstaander per keer te betalen.
Mocht u het hiermee niet eens zijn laat het ons dan weten.

Bij ziekte en dan bedoel ik geen griepje, kan in overleg met ons besloten worden tot halvering van de contributie.

Voor de donateurs geld dat iemand na drie maanden niet betalen van de lijst afgehaald word.
Met vriendelijke groeten
Bestuur HillBilly’s

Stemmen Top 20:

Elke eerste zondag van de maand wordt de TOP 20 van de dansen bij de SCDF op de site gezet, en IEDEREEN mag hieraan deelnemen en wij verzoeken U dan ook om ons te steunen door 1 keer in de maand even op onze dansen te stemmen en wel.

1 x op Uw eigen naam en 1 x op de naam van Uw partner.

PROCEDURE; Ga naar Link en klik op SCDF.nl dan zit U gelijk op de site

1) www.SCDF.nl
2) Aantikken Top 20
3) Aantikken Stemmen
4) Minimaal 5 tot maximaal 10 dansen invullen van de onder-staande lijstje in de DOOR U TE BEPALEN VOLGORDE, wat U het leukste vindt, zet U bovenaan
5) Invullen Nederland
6) Invullen provincie waarin U woont
7) Invullen Ue eigen naam voluit
8) Invullen Uw eigen E-mail adres
9) Aantikken verzenden
10) op de volgende bladzijde aantikken Continue en dan heeft U gestemd

groep

Hill-Billy's

Oranje boven

ladies

Ladies

Leuk toch.

Feestzaal

leuke feestavonden

Ga naar boven